Elopellontie 2, 33470 Ylöjärvi

 

ma – pe 7 – 18
la 9 – 15

Tilaus- ja toimitusehdot

 

Varastotuotteet

Varastotuotteet ovat tuotteita, joita Puutoimella on omassa varastossaan tai joiden toimitus tapahtuu aina Ylöjärven myymälän ja varaston kautta. Kaikki sivuston tuotteet ovat varastotuotteita, paitsi ne, joiden ilmoitetaan olevan tilaus- tai suoratoimitustuotteita eli jalostamon varastotoimituksia.

Tilaus- ja suoratoimitustuotteet

Jos kyseessä ei ole varastotuote, on kyseessä tilaus- tai suoratoimitustuote. Edellä mainitut ovat erillisrahditettavia tuotteita, joiden toimitus tapahtuu pääsääntöisesti suoraan valmistajan omasta varastosta tai tehtaalta. Nämä toimitetaan joko tehdasrahtina kaupalle tai kohderahtina suoraan loppukäyttäjälle. Jokaisesta eri valmistajan suoratoimitustuotteesta veloitetaan kulloinkin sen hetkisen toimittajan hinnaston mukainen suoratoimitusmaksu. Suoratoimitusmaksu tulee aina erikseen tuotteista syntyvien kustannusten päälle ellei toisin ole sovittu. Jos kyseessä on tilaus- tai suoratoimitustuote, on siitä ilmoitettu tuotekortissa. Asiakkaan toiveiden mukaan teetettyihin tuotteisiin ja eriin, (esim. paneelit omiin sävyihin teetettynä), saattaa tulla pienjalostuslisä. Niin suoratoimitusmaksu, tehdasrahti kaupalle, kuin pienasetelisäkin ilmoitetaan asiakkaalle aina ennen tilauksen tekoa tehtaalle.

Puutoimi.fi sivuston kautta tehdyt tilaukset käsitellään, niin varastotuotteiden kuin tilaus- ja suoratoimitustuotteiden, osalta aina ennen lopullista tilausvahvistusta. Tilaukset käsitellään mahdollisimman nopeasti. Tilauskannan mukaan käsittelyyn voi syntyä viivettä, eikä tilaukseen välttämättä pystytä reagoimaan tilauspäivän aikana. Tilauksia ja tarjouksia käsitellään arkipäivisin. Tilaus- ja suoratoimitustuotteiden tilausvahvistuksessa voi syntyä myös viiveitä valmistajalta tarvittavan vahvistuksen viipymisen vuoksi. Vasta lopullisen asiakkaan hyväksymän tilausvahvistuksen jälkeen tilaus sitoo kaikkia kaupan osapuolia sopimuksien mukaisesti.

Pakettikoot

Esimerkiksi paneelit ja laudelaudat myydään paketeittain. Toimitetut metrimäärät voivat suurentua tilatusta metrimäärästä.

Koti-/ kohdekuljetus

Tilatut tuotteet toimitetaan kuljetusliikkeen toimesta kohteeseen (tai niin lähelle kuin jakeluautolla on turvallista ajaa). Kerroksiin- tai sisään kantaminen sekä mahdollinen kantamiseen tarvittava apumies ovat maksullisia lisäpalveluita, joista sovitaan erikseen asiakaspalvelumme kanssa ennen tilausvahvistusta.

Toimitustavat

Puutoimen rahti lähialueille hiab-kalustolla määräytyy kilometrien (Ylöjärven myymälä: Elopellontie 2, 33470 -> kohde)  ja kuorman suuruuden mukaan.

Kuljetusliikkeet pidemmissä toimituksissa: Schenker, Kaukokiito ja Posti.

Tehdastoimitukset: Jalostamoista Ylöjärven myymälään tai suoraa asiakkaalle.

Hinnat määräytyvät aina tilauskohtaisesti ja vahvistetaan tilausvahvistuksessa, jonka tilaaja hyväksyy ennen toimitusta. Asiakas/ tilaaja on velvoitettu ilmoittamaan kaikki toimitusta koskevat kohdetiedot ja teiden painorajoitteet ennen tilausvahvistusta. Jos tiedot ovat puutteelliset on tilaaja velvollinen maksamaan toimituksesta koituneet lisäkustannukset.

Saaristo ja Pohjois-Suomi

Saaristoon ja Pohjois-Suomeen toimitettujen tilausten todelliset kulut tiedustellaan aina asiakaspalvelumme toimesta ennen tilausvahvistuksen tekoa. Tilatessasi näille alueille, ota yhteys asiakaspalveluun etukäteen niin sinulle ilmoitetaan tilauksesi todellinen rahtikustannus. Asiakas on velvollinen ennen tilaamista lukemaan nämä toimitusehdot ja on vastuussa ylimääräisistä kuluista. Asiakas/ tilaaja on velvoitettu ilmoittamaan kaikki toimitusta koskevat kohdetiedot ja teiden painorajoitteet ennen tilausvahvistusta. Jos tiedot ovat puutteelliset on tilaaja velvollinen maksamaan toimituksesta koituneet lisäkustannukset.

Nouto myymälästä

Kaikki varastotuotteet on mahdollista noutaa vapaasti Ylöjärven myymälästämme.  Jos kyseessä on tilaus- tai suoratoimitustuote, veloitetaan asiakkaalta aina tehdasrahtikustannukset. Myös silloin, vaikka noutaisitkin tuotteet myymälästämme. Ilmoitamme tai sovimme aina erikseen, kun tuotteet on kerätty valmiiksi ja ovat noudettavissa. Tilauksen, sen käsittelyn ja valmiin paketin noutamisessa saattaa tilauskannan mukaan syntyä pientä viivettä, eikä tuotteita välttämättä ehditä keräämään saman päivän aikana, kun tilaus on tehty.

Toimitusaika

Toimittaja tekee parhaansa toimittaakseen tuotteet toimitussopimuksessa ilmoitettuna aikana, mutta ei voi taata toimitusaikaa, ellei toimitusajasta ole nimenomaisesti toimittajan ja tilaajan välillä erikseen kirjallisesti sovittu. Mikäli tuotteet toimitetaan toimitusajan jälkeen eikä toimitusajasta ja viivästysseuraamuksista ole nimenomaisesti sovittu, ei toimittaja ole velvollinen korvaamaan viivästyksestä aiheutuvia vahinkoja tai kustannuksia, ellei viivästyksen syynä ole toimittajan törkeä huolimattomuus tai tahallisuus. Pienemmille taajamille tai haja-asutusalueille tilattujen tuotteiden jakopäivä saattaa olla vain kerran viikossa. Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme ennen tilauksen tekemistä selvittääksesi tuotteiden jakopäivän. 

Ylivoimainen este

Toimittaja vapautuu toimitussopimuksessa ja näissä yleisissä ehdoissa määritellyistä velvoitteistaan ja velvollisuudesta maksaa korvausta tai muuta hyvitystä, mikäli toimittajan tällaisten velvoitteiden rikkominen tai täyttämättä jääminen on aiheutunut ylivoimaisesta esteestä (force majeure).

Tällaiseksi ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan esimerkiksi luonnonmullistus, yleisen liikenteen tai tietoliikenteen taikka energianjakelun keskeytys, lakko, tulipalo, kolmannelta osapuolelta hankittujen tai kolmannen osapuolen hallussa olevien tuotteiden tai palvelujen viallisuus tai viivästyminen taikka muu vaikutuksiltaan vastaava toimittajasta riippumaton syy. 

Maksutavat

Käteinen, Pankki- tai luottokortit (Visa, Visa Electron tai MasterCard).

Laskutusasiakkuus, joissa sovittu maksuehto.

Toimituksissamme lähetämme laskutusasiakkaillemme laskun erikseen sovitulla maksuehdolla. Asiakkaille, joilla ei ole voimassa olevaa laskutusasiakkuutta, lähetämme ennakkolaskun yleisimmin 0 pv netto- maksuehdolla. Ennakkomaksua vastaan lähetämme tuotteet asiakkaalle.

14 päivän palautusoikeus

Avaamattomat varastotuotteet on mahdollista palauttaa kuittia vastaan. Huomaathan, että palautusoikeus on 14 päivää ostopäivästä. Hyvitämme vain virheettömät tuotteet. Maksun palauttaminen on mahdollista käteisellä, kortilla tai tilisiirrolla.

Vaihto- ja palautusoikeus ei koske

Palautusoikeus ei koske tilaus- ja suoratoimitustuotteita, mittatilaus- ja määrämittaan pätkittyjä tuotteita, II-laadun eriä, eikä avattuja paketeittain myytäviä tuotteita. Asennettua tuotetta ei voi palauttaa. Eli asennettu tuote on hyväksytty tuote.

Vaihdon ja palautuksen kustannukset

Jos haluat palauttaa tai perua kohteeseen toimitetun varastotuotteen/-tuotteet kokonaisuudessaan, niin että erä noudetaan Puutoimen toimesta, veloitamme asiakkaalta toimituksessa syntyneet toimituskulut. Vaihto ja palautusoikeudelliset tuotteet saa vapaasti palauttaa Ylöjärven myymälään 14 päivän sisällä ostotapahtumasta/ toimituksen vastaanotosta.

Tuotteiden tarkistaminen ja mahdollinen virheellisyys

Tilatut tuotteet on tarkistettava lähetyksen saapuessa, lähetyksen kuljettajan läsnä ollessa. Mikäli tuotteet ovat vaurioituneet kuljetuksessa, on vaurioituneista tuotteista tehtävä merkintä rahtikirjaan. Mikäli tuotteiden kuljettaja ei ehdi odottaa tuotteiden tarkistamista tai mikäli tuotteita ei erityisestä muusta syystä voida asianmukaisesti tarkastaa, rahtikirjaan tulee tehdä varauma ja mahdollisista kuljetusvaurioista on tällöin reklamoitava toimittajalle seitsemän (7) vuorokauden sisällä lähetyksen vastaanottamisesta. Huomautukset tuotteiden laadusta tai toimituksen puutteellisuudesta on kaikissa tapauksissa tehtävä viimeistään seitsemän (7) vuorokauden kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta. Toimittajalle on huomautuksen jälkeen aina varattava mahdollisuus tuotteiden laadun tarkastamiseen. Toimittaja ei vastaa vahingoista tai puutteista niiden toimituksen osalta, joita koskevista vahingoista tai puutteista ei ole reklamoitu viimeistään edellä mainittujen määräaikojen kuluessa tai joita toimittajalle ei ole annettu mahdollisuus tarkastaa.

Mikäli tuote todetaan virheelliseksi ennen asennusta eikä virheellisyys johdu tilaajan syyksi luettavasta seikasta, pyrkivät toimittaja ja tilaaja sopimaan korvauksesta. Mikäli osapuolet eivät pääse yksimielisyyteen korvauksesta, on toimittajalla oikeus joko korjata tuote tai tuotteet kohtuullisessa ajassa tai toimittaa valintansa mukaan uusi tuote virheellisen tilalle kohtuullisessa ajassa tai hyvittää tilaajalle virheellisen tuotteen hinta ja tilaajalle aiheutuneet kuljetuskustannukset. Mikäli toimittaja toimittaa uuden tuotteen virheellisen tilalle tai hyvittää virheellisen tuotteen hinnan, jää virheellinen tuote toimittajan omaisuudeksi.

Tilaaja vastaa tilaamiensa tuotteiden sopivuudesta aiottuun kohteeseen. Tilatessaan mittatilaustyönä valmistettavia tai erikoisvalmisteisia tuotteita, vastaa tilaaja antamiensa tietojen kuten mittojen ja muiden tuotteiden valmistukseen vaikuttavien tietojen oikeellisuudesta.

Jos olet epävarma tuotteen sopivuudesta tai tuotteen ulkonäöstä, ota yhteys asiakaspalveluun tai myyntipalveluun. Jos tuote on virheellinen tai vaurioitunut kuljetuksessa, ota välittömästi yhteys puhelinnumeroon 03 314 424300 tai sähköpostiosoitteeseen myynti@puutoimi.fi – näin saamme asian viipymättä käsittelyyn.

Vastuunrajoitukset

Tuotteet on asennettava ja niitä on huollettava valmistajan antamien huolto- ja asennusohjeiden mukaan. Toimittaja ei vastaa mistään sellaisista vahingoista tilaajalle, tilaajan sopimuskumppanille tai mahdolliselle muulle kolmannelle taholle, jotka syntyvät siitä, että tuote on asennettu tai sitä on huollettu huolto- ja asennusohjeiden vastaisesti. Toimittaja ei vastaa missään tilanteessa ostajalle aiheutuneista välillisistä tai sen kaltaisista vahingoista.

25.5Created with Sketch.EtusivuMateriaalipankkiTilaus- ja toimitusehdot