Elopellontie 2, 33470 Ylöjärvi

 

ma-pe 7 – 18

la 9 – 15

 

 

Douglaskuusi 28X145 mm SHP

9,90 /m
Hinta sis. alv 24%

Tuotenumero: 23065

Pakattu muovikelmuun puhtaana pysymisen edistämiseksi varastoinnin aikana. Myynti täysin kappalein!

Tämän hetken varastopituudet 4000/5000 mm.

Menekki: 6,54 m/m²

ovh. n. 65 €/m²


Kuvaus

Douglaskuusi terassilauta on materiaalina kestävä ja luonnollinen valinta ulkorakentamiseen. Sitä pidetään hyvänä vaihtoehtona Siperian lehtikuuselle. Kestävä douglaskuusi on kaikkien puulajien tapaan ympäristöystävällinen ja täysin kemikaaliton materiaali. Se on luonnon oma kestopuu, josta saatava materiaali on kovaa ja kuivaa sekä erittäin lahonkestävää. Verrattuna lehtikuuseen, douglaskuusi halkeilee ja tikkuuntuu vähemmän.

Vaikka puuaines on tasalaatuista, pinta- ja sydänpuu erottuvat toisistaan selvästi. Pintapuu on vaaleaa ja sydänpuu punertavaa. Douglaskuusi tummuu ja harmaantuu ajan kuluessa samaan tapaan kuin lehtikuusi. Sääolosuhteet sekä mahdollinen tehty pintakäsittely vaikuttavat terassilaudan harmaantumisen nopeuteen. Douglaskuusi on kauniskuvioista ja yleensä suorasyistä. Sen työstäminen käy helposti, ja se myös kuivuu nopeasti. Hartsipitoisuuden takia höylätylle pinnalle saattaa ilmestyä rasvaisia täpliä, ja puuaineksessa saattaa esiintyä myös hartsitaskuja.

Douglaskuusi on kotoisin läntisestä Pohjois-Amerikasta, mutta nykyään puuainesta on saatavilla myös muualla Pohjois-Amerikasta sekä Euroopasta. Suomen terassilautamarkkinoille tuotetta jalostetaan kuitenkin Suomessa.

Tuotteen puuaines on erittäin kovaa, jonka vuoksi terassilautoja kiinnittäessä suosittelemme ruuvin esiporaamista mahdollisen halkeamisen minimoimiseksi. Erityisesti lautojen päiden kiinnityskohdissa on huomioitava riittävä etäisyys laudan päästä sekä esiporaus. Päätykiinnityksessä halkeilua voi ehkäistä myös riittävällä runkotuennalla ns. apukoolauksella. Kiinnittämiseen suosittelemme 5×70 mm RST (A2) ruuvia.

Lisätietoja tuotteesta ja sen kiinnittämisestä saat asiantuntevilta myyjiltämme!

Lisätiedot

Koko

28×145

Materiaali

Douglaskuusi

Pintakäsittely

Käsittelemätön

Väri

puuvalmis

Profiili

SHP

Puutoimi – puuta ja paljon muuta rakentamiseen ja sisustamiseen

Jo pienikin remontti kotona saa hyvälle mielelle. Onko suunnitelmissa uusia sauna, tai uudistaa kodin ilmettä? Vai kaipaako pihasi terassia sisätilojen jatkoksi? On suunnitelmissa sitten isoa tai pientä remonttia, tule tutustumaan Puutoimen kattavaan valikoimaan rakennustarvikkeita sisä- ja ulkorakentamiseen aina perustuksesta viimeistelyyn asti.

Meillä on jälleentoimittajien uutuudet ensimmäisten joukossa tarjolla ja ihasteltavana.

Piipahda myymälässämme virtuaalisesti, tai katso videoesitys.

Kysy ensin Puutoimesta, meillä on aina ratkaisu!

TERVETULOA !

Parhaiten valikoimamme suuruuden näet myymälässämme. Jos ei heti synny päätöstä, nappaa mallipalat listoista, paneeleista ja terassilaudoista mukaasi ja suunnittele kotona tai työmaalla.

Elopellontie 2, 33470 Ylöjärvi
Puh (03) 3142 4300
myynti@puutoimi.fi