Elopellontie 2, 33470 Ylöjärvi

ma-pe 7 – 18

la 9 – 15

Kestopuu ei ole myrkyllinen tuote!

Kestopuun kyllästyksessä käytetään kuparipohjaisia kyllästysaineita. Kylläste läpäisee kyllästysprosessissa laholle alttiin pintapuukerroksen, ja sydänpuuhun kylläste imeytyy muutaman mm:n syvyydeltä. A-luokan kestopuussa kyllästysainetta on enemmän, jonka vuoksi sen käyttöikä vaativissa käyttöolosuhteissa on huomattavasti AB-luokkaa pidempi.

Kestopuun sisältämät puunsuoja-aineet ovat vesipohjaisia kuparikyllästeitä tai muita tehokkuus- ja turvallisuusvaatimukset täyttäviä, EU-alueella hyväksyttyjä valmisteita. Kuparikyllästeiden päätehoaineena ovat kuparisuolat, ja sen lisäksi kyllästysaineet sisältävät, tuotemerkistä riippuen, esim. Cu-HDO:ta, Azoleja tai Cu-kvaternäärejä sekä mahdollisesti muita orgaanisia yhdisteitä.

Kestopuuta työstettäessä on kuitenkin suositeltavaa noudattaa seuraavia suojatoimenpiteitä:

  •  käytä pölysuojainta ja suojalaseja
  • käytä suojakäsineitä
  • huuhdo puupöly pois iholta työstön jälkeen
  • pese kädet vedellä ja saippualla ennen ateriointia tai tupakointia
  • jos kuparikyllästysainetta sisältäviä ainesosia joutuu silmään, huuhtele silmä ja hakeudu
    tarvittaessa lääkäriin.

Kyllästetty puu on erikseen kerättävää jätettä. Rakentaessa syntyvät työstöjätteet ja käytöstä poistettu kyllästetty puutavara toimitetaan kyllästetyn puun keräyspisteeseen. Keräyspisteitä ovat jätteenkäsittelykeskukset ja kunnalliset jäteasemat, sekä Kestopuun kierrätysterminaali Hämeenlinnassa. Kyllästetty puutavara hyödynnetään elinkaarensa päätteeksi energiaksi polttolaitoksissa, joilla on lupa hyödyntää kyllästettyä puuta.

 

25.5Created with Sketch.EtusivuUutisetKestopuu ei ole myrkyllinen tuote!